Beveiliging

Een veilige bedrijfsomgeving is natuurlijk belangrijk voor de continuïteit van uw organisatie, reputatie en klanttevredenheid. Met de in werking treden van Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de beveiliging onder het vergrootglas gekomen. De AVG eist dat u een beveiligingsbeleid heeft alsook bewijsbaar gerealiseerd heeft in uw organisatie. Het niveau van beveiliging waar uw bedrijf vanuit de AVG moet voldoen wordt mede bepaald door: 

 • Welke persoonsgegevens verwerkt worden alsook de gevoeligheid ervan 
 • Wel of niet geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens en de hoeveelheid verwerkt persoonsgegevens 
 • Voor welke doelstellingen de verwerkingen uitgevoerd worden en de mogelijk impact op de personen van wie de persoonsgegevens zijn 

  Ook kunnen er eisen gesteld worden vanuit de regelgeving van de branche van uw bedrijf.  

ISO 27001 norm 

De ISO 27001 norm is een internationaal erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Deze norm beschrijft hoe u voor uw bedrijf de informatiebeveiliging organisatorisch, procesmatig en met welke type maatregelen kunt inrichten. Bij het toepassen van deze norm maakt u gebruik van de ervaringen van 'best practices' en kunt u met periodieke evaluaties op een gestructureerde manier werken aan uw informatiebeveiliging met als voordelen: 

 • Bewijsbaar en internationaal erkend hebben van een informatiebeveiliging 
 • Continue werken aan het verbeteren van uw informatiebeveiliging 
 • Voldoen aan eisen van (potentiele) klanten en als onderdeel van uw betrouwbare uitstraling 
 • Verhoging van de continuïteit van uw bedrijf vanuit performance en reputatie 

Vanuit ICT Empowered helpen wij onze klanten te voldoen aan de ISO 27001 norm en de periodieke evaluatie. 

Implementatie van uw informatiebeveiliging  

De implementatie van uw informatiebeveiliging vindt plaats op organisatorisch-, proces- en maatregelenvlak. Wij ondersteunen onze klanten hierbij met: 

 • Audit: wat is de huidige situatie en wat zijn hierbij noodzakelijk of aanbevolen verbeteringen? 
 • Plan van aanpak voor implementatie of verbeteringen 
 • Ondersteuning bij de implementatie 
 • Beheer, monitoring, dashboards en rapportages 

Wat hierbij door de klant zelf wordt uitgevoerd en wat door ICT Empowered zal in overleg worden bepaald. 

Integrale beveiliging met Azure Sentinel  

Cyberaanvallen zijn tegenwoordig complex en vaak niet te stoppen met enkel een firewall of anti-virus oplossing. De kans dat ook uw bedrijf minimaal enkele keren in een aantal gehackt wordt is groot. De vraag is niet zozeer of dit gebeurt, maar hoe snel deze wordt opgemerkt en tegen opgetreden wordt. Met de inzet van Azure Sentinel heeft uw bedrijf een krachtige beveiligingsoplossing die complexe aanvallen over de verschillende beveiligingsoplossingen heen kan detecteren en in staat stelt snel te reageren. Sentinel is namelijk een schaalbare Security Information Event Management (SIEM) en Security Orchestration Automated Response (SOAR) oplossing (HYPERLINK NAAR AZURE SENTIL pagina).   

Wij helpen graag 

Mogen wij met u meedenken en ondersteunen? Graag zetten wij op een praktische manier onze expertise, ervaringen en oplossingen in uw bedrijf te helpen. Neem contact met ons op via de kanalen op onze contactpagina. Wij komen snel bij u langs voor een gesprek.